Kategorier
Bubbel Nyhetsbrev

Agent 007 jubilerar med specialchampagne

Den första Bondfilmen kom 1962 – med andra ord kan vi nu fira sextio år med James Bond på vita duken. Jubileumsdrycken är förstås från Champagne.

I år är det alltså sextio år sedan första James Bond-filmen kom. På engelska hette den Dr No – på svenska Agent 007 med rätt att döda. Det måste uppmärksammas menar Bollinger som varit Bonds ständiga filmchampagne sedan Moonraker 1979 – även om han tullade på en Bollinger redan 1973 i Live And Let Die.

Bollingers jubileumschampagne är synnerligen exklusiv: en jeroboam (en tre-litersflaska) som lanseras i bara 25 exemplar. Buteljen kommer i en påkostad låda formad som en resväska. Designen ska påminna om titelbilderna med de röda blodcirklarna som fanns med redan i första filmen.  Priset per flaska är inte så modesta 7 000 pund. 

Blev du nu sugen på en resväska med Bond-champagne? Tyvärr är det för sent. Alla flaskor såldes i ett nafs. I synnerhet den med nummer 007.

Istället kan du få lite bonusinfo. I första filmen förekom Dom Perignon istället för Bollinger. Och följande händelse utspelades:

James Bond är fångad hos boven Dr No och tar tag i en flaska för att använda som vapen. 

”That’s a Dom Perignon 55,” säger den kultiverade Dr No till Bond. ”It would be a pity to break it.”

Bond rycker på axlarna, ställer ner flaskan och kommenterar: ”I prefer the 53 myself.”

Kul oneliners redan i första filmen.

Här kan du läsa mer om flaskan.

Läs även
Återigen har Spritmuseum korat Årets bästa svenska snapsvisa. Nyskriven, ska…