Kategorier
Intressanta nyheter Nyhetsbrev Vinvärlden

Århundradets smartaste vinkällarstöld

Två-stjärniga Atrio i staden Cáceres i västra Spanien har drabbats av förslagna vintjuvar. Uppenbarligen hade de vinkoll då bara de dyraste buteljerna försvann.

I spanska medier har det redan kallats ”Århundradets vinkällarstöld”. De båda tjuvarna, en kvinna och en man, hade checkat in på boutiquehotellet och bokat bord på restaurangen. Långt efter middagen bad de att få se vinkällaren – som är en av de mest imponerande i Spanien. Där finns 40 000 flaskor av de bästa märkena från hela världen.

Sent på natten ringde kvinnan och beställde room service som skulle hämtas i receptionen. I detta ögonblick lyckades kvinnan distrahera receptionisten och mannen smög ner i vinkällaren. Med all sannolikhet hade han tidigare lyckats lura ut koderna till låsen.

Redan klockan fem på morgonen checkade de ut. I bagaget fanns 45 av Atrios dyraste viner. Bland annat 38 Romanée-Conti och några värdefulla Château d’Yquem – till exempel en flaska från 1806 med priset 350 000 euro på vinlistan. Allt som allt värderades de stulna flaskor till över två miljoner euro.

Läs även
Allt kan förvandlas till högre gastronomi idag. Hamburgare och pizza…