Kategorier
Nyhetsbrev Vintips

Bästa vinet till påskens lammstek

Vintips i samarbete med Ward Wines

Snart är påsken här och många vill ha ett rödvin till lammsteken. Till ett bra pris. Då är det dags att bjuda på Gérard Bertrand Corbières –  hyllat av både vinskribenter och konsumenter. Ett dunderfynd enligt vinmagasinet Allt om Vins recensenter.

För 129 kronor får du ett vin där kvaliteten vida överstiger priset. Det görs av den trendiga sydfranska druvblandningen GSM – Grenache, Syrah och Mourvedre. Ett rikt örtigt och smakrikt vin med toner av lakrits, mörk frukt och skogsbär – bra balans och djup eftersmak. Lätt att gilla. Lammsteken väntar.

Gérard Bertrand Corbières 2019. Pris: 129 kr, nr 73422

Vinet finns just nu i i ett tjugotal butiker. 

Om det inte finns i din butik kan du beställa här.

Den dynamiske Gérard Bertrand är mångas favoritproducent i södra Frankrike.

Om vinet

Druvorna kommer från hållbara vinodlingar i Languedoc-Roussillon. De plockas för hand och sorteras flera gånger så att bara de bästa druvorna används. Traditionell vinifiering där druvorna får dra med skalresterna i tre till fyra veckor. Vinet har genomgått malolaktisk jäsning. Därefter är åttio procent av vinet lagrat på ekfat i nio månader.

Om producenten

Mannen bakom vinet, Gérard Bertrand, är uppvuxen på en vingård i just Corbières. Han startade dock sin karriär som elitspelare i rugby. 1987 tog han över familjegården. Han äger idag femton egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av biodynamiska och ekologiska viner.

Läs även
Det bubblar och jäser, flaskas och burkas mer än någonsin…