Kategorier
Intressanta nyheter Nyhetsbrev Vinvärlden

Bourgognesläpp skapar butikskaos i Oslo

Idag den 9 februari har Systembolagets norska motsvarighet Vinmonopolet en speciallansering av Bourgognevin. För några entusiaster har detta föranlett dem att parkera utanför ingången till huvudbutiken vid Aker Brygge sedan 12 januari. Det gäller att vara först i kön till varje pris.

Ända tills idag har det alltså stått ett tält framför entrén där de hågade bourgognevännerna övernattat i sovsäckar – förhoppningsvis är de av arktisk modell. Oslo har varit rejält frostigt i många dagar. Det handlar om att denna lansering innehåller ett gäng superattraktiva viner från bland annat DRC (Domaine Romanée-Conti) där den dyraste kostar cirka 50 000 kronor. Totalt släpps 530 olika bourgogneviner som de norska vinentusiasterna nu kan slåss om. De flesta har årgång 2020. 

Vinmonopolet på Aker Brygge är huvudbutiken i Oslo.

Jag får hoppas att de som väntat i nästan en månad nu kommer snabbt ur sin sovsäck. De gäller att ha bra fart och springa till rätt ställe i butiken. Men det finns begränsningar för vissa producenter: Varje person får bara köpa en flaska Domaine de la Romanée-Conti och en flaska från Armand Rousseau.

Här kan du läsa mer.

Läs även
Portvin röner förvisso inte samma intresse som för tvåhundra år…