Kategorier
Intressanta nyheter Nyhetsbrev

Brad Pitt stämmer exhustrun efter Miraval-försäljning

Hollywoodstjärnorna lämnar ingen oberörd. Oftast eftersom deras uppgörelser utspelas inför öppen ridå – som detta med Johny Depp och hans ex-fru Amber Heard. Brad Pitt och Angelina Jolie vill inte vara sämre. Nu handlar det om deras tidigare samägda Château Miraval.

Vinegendomen köptes 2012 och fyra år senare gifte de sig i slottet. Efter skilsmässan ägde de varsin del av Château Miraval tillsammans med Rhône-familjen Perrin. Nu har dock Angelina Jolie sålt sin andel, vilket var väntat.

Köparen, Juri Shefler, passar dock inte Brad Pitt som menar att Angelina Jolie medvetet vill skada vinegendomens rykte genom detta val. Juri Shefler är nämligen ägare till Stoli Group, en storspelare i spritbranschen, med spritsorter som vodkan Stoli och en stort antal andra spritmärken liksom vin.

Enligt Brad Pitts stämningsansökan finns det nämligen en överenskommelse om att de skulle vara överens om en eventuell framtida köpare. Pitt anser att den ryskfödde Juri Shefler inte alls är en bra köpare med tanke på hans bakgrund och kriget i Ukraina. Stoli Group hotades också med bojkott trots att spriten numera produceras i Lettland.

Mångmiljardären Juri Shefler själv är inte road av uppmärksamheten. Han känner sig orättvist behandlad med tanke på att han sedan tjugo år bor i England. Han menar att han alltid varit motståndare till Putin. Nu meddelar han till och med att han planerar att re-branda sin företagsgrupp då Stoli uppenbarligen väcker fel associationer. Han tillägger dock att han hade önskat att alla skulle förstå att Stoli Group står för fred i Europa och solidaritet med Ukraina.

Hur det slutar kan kanske göra detsamma – det är ju rättsstriden och uppmärksamheten som är det roliga. Eller hur?

Här kan du läsa mera.

Och här står det om att Stoli vill göra Miraval till världens bästa rosé.

Läs även
30 september till 8 oktober 2022 Här kommer ett tips…