Kategorier
Böcker Matnyttigt Nyhetsbrev

Dags att laga mat på tång och strandväxter?

Linnéa Sjögren och Karolina Martinson är tångdykerskor och har under många år jobbat med att anordna kurser och plocka tång och strandväxter som de säljer till restauranger. 

I boken Plocka Tång & Strandväxter delar de med sig av sina kunskaper om det skafferi som finns lättillgängligt direkt under havsytan och längs strandkanterna.

Det är alltså dags att ge tången sin självklara plats i vår matkultur. 

– Med sin spännande smak, konsistens och skönhet är den en tillgång i både matlagning och bakning – och dessutom är tång både nyttigt och miljövänligt, menar de båda.

Det finns 70 recept i boken.

Ett tjugotal tångarter och ett trettiotal strandväxter presenteras med information om skördesäsong, näringsinnehåll och användningstips. Du får tips för att själv kunna skörda både tång och strandväxter på ett hållbart sätt. Boken innehåller även grundläggande tekniker för att förvara, torka, lägga in och salta tång och cirka sjuttio recept på allt från tillbehör, som tångbröd, rörhinneolja och seaweed-kimchi, till hela rätter som skrei i sockertång, tångtacos och pasta med musslor och havssallat.

Läs även
Det är inte utan stolthet jag just nu kan skriva:…