Kategorier
Nyhetsbrev Resor Vinvärlden

Dags att ta en vintur i England

Svenska och danska vingårdar i alla ära. Men för mig är en resa bland engelska vingårdar många strån vassare. Jag upplever att de ligger tjugo år före oss i vinutvecklingen.

Majoriteten av producenter gör mousserande vin. Då handlar det om mycket kvalificerat English Sparkling wine – på samma nivå som de bästa i Champagne. 

Den brittiska producentorganisationen Wine & Spirit Trade Association (WSTA) har utvecklat en vintur bland producenterna. Där presenterar de fjorton av de hundratals som finns. Men dessa fjorton är definitivt bland de bästa – de kan jag lova eftersom jag besökt de flesta av dem. Senast nu i maj var jag på Gusbourne.

Hela denna Wine Trail presenteras i en broschyr som du kan ladda ner här.

Läs även
Nu har Bourgogne kommit ifatt Bordeaux när det gäller vincentra.…