Kategorier
Nyhetsbrev Vintips

Dags att uppleva ett mästerverk från Coppola

Vintips i samarbete med Ward Wines

Som filmregissör var Francis Ford Coppola genial. Vilket bevisas av filmer som Gudfadern och Apocalypse Now. Inte alla vet dock att denne gigant också varit nästan lika genialisk som vinproducent. Och detta sedan mer är femtio år. Länge ägde han en av Napa Valleys främsta egendomar.

Coppola Santa Barbara Pinot Noir är ett vin som visar upp den bästa sidan av kalifornisk pinot noir. Här får du ett vin som tar för sig – samtidigt som det bjuder på finess och balans i druvtypisk stil. I den rika doften finns både björnbär, hallon och kryddor. Smaken är djup och lång med en elegant silkig avslutning – som det ska vara med riktigt bra pinot noir-viner. Värt att testa till ett mycket sympatiskt pris.

Francis Ford Coppola Santa Barbara Pinot Noir 2021. Pris: 229 kr, nr 55980

Vinet kan beställas till din butik från denna länk.

Coppola Winery har en fantastisk anläggning i Sonoma.

Om vinet

Druvorna har odlats i några av Santa Barbara’s bästa mikroklimat. Vingårdarna sveps in i en sval morgondimma varje dag som förlänger druvornas mognadstid och ger dem naturligt hög syra och stor koncentration. Vinet har lagrats sju månader på ekfat varav trettio procent är franska och resten äldre, mer neutrala fat.

Om producenten

Francis Ford Coppola slog sig ner i Napa Valley på 1970-talet för att börja tillverka vin i liten skala. Han började vid Inglenook Estate i Rutherford. Idag gör Coppola vin från flera kända distrikt i Kalifornien och Oregon. Vinmakare är Corey Beck som skapat flera av hans legendariska viner. Tack vare detta blev han utsedd till Årets vinmakare för några år sedan.

Familjen Coppola har i fyrtio år arbetat med att utveckla en hållbar vinproduktion. Vinhuset är idag certifierade enligt California Sustainable Winegrowing Alliance, Bee Friendly Farming, Fish Friendly Farming och EPA Green Growing Partner.

Läs även
Slussenbygget tar sin tid. Men så är det också mycket…