Kategorier
Intressanta nyheter Nyhetsbrev Sprit-öl

Dags för världens första pulveröl

Går detta att skapa ett drickbart öl från ett pulver? Ja, det menar Klosterbrauerei Neuzelle i nordöstra Tyskland som utvecklat konceptet.

Det första jag tänker på när jag läser nyheten är att det snart är den 1 april. Men nyheten kom faktiskt ut för ett par veckor sedan – och är omskriven i flera media. Ölpulver? – varför inte: det finns ju pulverkaffe. Det hela ska funka likadant med att hälla vatten över några teskedar pulver. 

Bryggeriet påstår att det ska bli ett fullgott öl med tillhörande skumkrona. Alkoholen då? Nja, det har tydligen varit knepigare. Detta pulveröl är alkoholfritt – men bryggeriet jobbar på en variant även med alkohol.

Hur det hela smakar vet jag inte – men andra som provat tycker inte att det blir gott. Hur det hela gått till har jag heller inte svaret på – men du kan läsa mera på deras webb. De menar att tekniken i sig är vanlig.

Här är en länk till webben.

Kommer produkten att slå igenom finns planer på flera olika sorters öl i pulverform. Klosterbrauerei Neuzelle påpekar att detta även är ett miljöprojekt – då man minskar koldioxavtrycket genom att slippa transportera runt vatten, rapporterar vinavisen.dk.

Läs även
Vintips i samarbete med Ward Wines Snart är påsken här…