Kategorier
Böcker Nyhetsbrev Svenska drycker

Faktaspäckad bok om svenskt vin

Mattias Säfwenberg gillar verkligen svenskt vin. Som krögare och restauratör i Lerum var han en av de första att servera svenska viner. Under åren har han blivit en av branschens främsta ambassadörer.

Nu kommer hans andra bok om svenskt vin: Svenskt vin – bland druvor och vingårdar (Idus Förlag). Till en början frågar han retoriskt om det ”verkligen är nödvändigt att vi ska bemöda oss att göra vin i Sverige? Hela världen svämmar ju fullständigt över av olika typer av vin…”

Mattias Säfwenberg

I boken, på 152 sidor, visar han att det är mödan värt. Här presenteras bakgrunden till vår svenska druvproduktion med alla aktuella druvor. I en stor guidedel berättar han om alla producenter – ja, nästan alla, kanske man ska tillägga. Fast de som inte nämns är inte de som kanska bör lyftas fram i första hand. 

Hela boken är som en resa genom ett vin-Sverige som inte fanns för bara tjugo år sedan.

För att citera Mattias Säfwenberg ”Läs och förundras över vinlandet Sveriges smakpalett och rikedom.”

Här är några av vinerna som presenteras i boken

Vill du köpa boken med tjugo procents rabatt använder du koden ”vin20” på förlagets webbshop.

Den hittar du här.

Läs även
I spanska medier har vinstölden på den spanska restaurangen El…