Kategorier
Intressanta nyheter Nyhetsbrev Vinvärlden

Ferrari sponsrar Formel 1 med bubbel

Formel 1 är i alla avseenden nummer 1 inom recingsporten. För dig som inte följer loppen har du säkert sett bilder på champagnesprut. Formel 1-öppning av champagne har nästan blivit ett skämt: skaka och spruta ner varandra så mycket det går.

I decennier har det varit kända champagnehus som Mumm som sponsrat detta segerevenemang. Men nu är det slut – åtminstone för en tid. Det italienska bubblet Ferrari från Trento, gjort enligt champagnemetoden, har nämligen tagit över. Det låter kanske misstänkt att bubblet Ferrari och bilmärket Ferrari hänger ihop – och att det är därför de hamnat i Formel 1. Så är det dock icke fallet. De båda Ferrari-företagen har inget gemensamt ägarmässigt. Ferrari ägs av familjen Lunelli och Ferrari av Fiat-familjen Agnelli och en grundarson: Piero Ferrari. Nu har de i alla fall racerbilar gemensamt – alltid något.

Barnsligt eller bara kul?

Själv har jag alltid tyckt att spruta bubbel från Jeroboam-flaskor  (3 liter eller fyra standardflaskor) på varandra är ett väldigt slöseri med en god dryck. Och när man ser bilderna här är det inte bara slöseri utan också ganska barnsligt. Men det kan det vara kul om man ändå har vunnit ett lopp.

Läs även
Stockholm är en fantastisk matstad. Inte minst stjärnkrogarna levererar och…