Kategorier
Intressanta nyheter Nyhetsbrev

Frida Winters är årets Lily Bollinger

Tävlingen om Sveriges bästa kvinnliga sommelier avgjordes i veckan. Segraren heter Frida Winters, till vardags sommelier på Restaurang Frantzén. Hon kan nu titulera sig Årets Lily Bollinger.

Finaltrion bestod av Anette Andersson från Umeå, Frida Winters från Uppsala och Cathrine Almqvist från Stockholm. De tre tävlade i olika praktiska och teoretiska delmoment för att göra upp om vem som skulle bli årets bästa kvinnliga sommelier 2021. 

– Jag är så himla stolt över våra finalister, bara att ställa upp i den här tävlingen visar att man inte ryggar för en utmaning. För Frida är detta början på en ny resa som tävlingssommelier, menar Emma Ziemann, tävlingsledare för Lily Bollinger Award.

För Frida Winters själv var segern ett bevis på att allt hårt arbete har lönat sig.

– Att tävla är det roligaste jag vet och jag hoppas att det skiner igenom  – så tacksam att Lily Bollinger Award har gjort det möjligt, det här är min första tävling och jag känner att det här är början på en kul tid i mitt liv, säger vinnaren Frida Winters.

Vinnaren av Lily Bollinger Award får, utöver titeln Årets Lily Bollinger, en utbildningsresa till champagnehuset Bollinger och en Stålhästen-cykel. Cykeln symboliserar champagneänkan Lily Bollinger som gärna cyklade runt bland sina vingårdar.

Läs även
På The Winery Hotell i Solna ligger ett av Sveriges…