Kategorier
Nyhetsbrev Restaurang-bar-café

Gastronomiska utsvävningar 104 meter upp i luften

Jag är mycket förtjust i coola hotell speciellt om de också har en spektakulär utsikt. Snart har jag chansen i Göteborg där hotellgruppen Strawberry precis öppnat portarna till nya Clarion Hotel Draken. Med sina 34 våningar är det Sveriges högsta hotellbyggnad.

Hotellet ligger mitt på Järntorget, i Göteborgs hjärta, och har totalt 474 hotellrum och några sviter. Alla rum har en viss industriell inredning där hotellets genomgående tema av filmhistoria både syns och känns. Huset ska också vara en plats för nöje, konferens, kultur och unika smakupplevelser. Vad gäller filmhistoria handlar det om att den k-märkta biografen Draken bevaras i hjärtat av hotellet liksom nöjespalatset Vågen.

Brasserie Draken ligger på en hög nivå – höjdmässigt.

Det nya Clarion Hotel Draken är därmed inte bara en angelägenhet för gäster i staden. 

– Vi jobbar hårt på att slå hål på myten om att hotell endast är för hotellets boende. Draken ska minst lika mycket vara ett ställe för de som bor på orten: en kulturscen och inte minst en plats med ett unikt utbud av dryck och mat – vi ska vara göteborgarnas hotell, säger hotelldirektör Martin Wiholm.

Här svävar själva draken i Brasseriet.

På våning 33, 104 meter upp, ligger Brasserie Draken omringat av panoramafönster som bjuder på en magnifik utsikt över staden och hamninloppet. Brasseriet har en meny influerad av de franska brasserierna likaväl som av västkustens råvaror, deklarerar köksmästare  Peter Wallin. 

Vinlistan har handplockats av sommelier Andreas Hiller. En trappa upp finns också en rooftop-bar med en helt egen cocktailmeny skapad av den prisvinnande bartendern Arber Bamci.

Foto: Erik Nissen Johansen.

Läs även
Svenske mästaren i nyskrivna snapsvisor 2023 heter Magnus Edlund och…