Kategorier
Intressanta nyheter Nyhetsbrev Vinvärlden

George Clooney köper vingård

George Clooney är inte bara skådespelare. Han har också näsa för affärer. 2017 sålde han Tequilamärket Casamigos för 700 miljoner dollar. Tillsammans med två kamrater hade han på bara fem år lyckats bygga upp en försäljning på närmare 1,5 miljoner flaskor per år.

Nu är kanske det dags igen. George Clooney och hans hustru Amal Alamuddin har nämligen köpt en vingård i Provence: Domaine du Canadel. Enligt uppgifter har paret betalt upp mot tio miljoner euro. Egendomen består av ett herrgårdsliknande mansion och fem hektar vingårdar där vinerna idag görs på ett närliggande kooperativ. Alldeles i närheten finns Brad Pitt och Angelina Jolies vinslott Château Miraval som med framgång säljer ett rosévin – som även finns i Sverige.

Ingenting är dock sagt om att George Clooney och hans fru ska lansera ett eget vin – men det ligger förstås nära till hands. Det finns dock en hake. Köpet har ännu inte gått igenom då en tidigare budgivare påstår att han redan har avtalat om köp. Det blir upp till advokater att reda ut det hela, vilket kan ta flera år.

Läs även
Från ett småskaligt hobbyodlande har det på bara några decennier…