Kategorier
Dryckesvärlden Nyhetsbrev Sprit-öl

Gin i kubik i Stockholm

Ingen kan ha missat hur svenskt gin stormar fram. Snart finns det kanske lika många gindestillerier som ölbryggare. Nåja, just nu är det bara kring sextio. Ginbarer har också blivit en trend i Stockholm. Spritmuseum hänger på förstås.

På bilden: Anna och Calle Wikner t h med Joel Åhlin och Myles McCarthy, bar manager på Brännerian. Foto: Petter Bäcklund.

För något år sedan öppnade Härnö en ginbar på söder – på Hornsgatan nära Slussenbygget. Här finns tvåhundra kvadratmeter av ginupplevelser i världsklass. Nu senast är det dags för Stockholms Bränneri att hänga på. I grannlokalen till sin gamla Jaguarverkstad på Folkungagatan på söder öppnar de Brännerian – jo, så ska det heta. Där ska gästerna kunna uppleva Stockholms Bränneris alla smaker på samma plats där de skapats – tillsammans med passade maträtter skapade av Joel Åhlin. Öppnar nu i september och har öppet torsdag-lördag.

På Spritmuseum har de nu påpassligt en unik Ginmässa den 24 september. Denna lördag samlas några av Sveriges främst ginproducenter för att visa vad de kan. Här kan du prova gin från bland annat: Stockholms Bränneri, Lydéns destilleri och Norrtelje Brenneri, Hellströms gin, Norrbottens destilleri med flera.

Ginmässan är den del av Spritmuseums ginutställning under året: Ginlandet Sverige. Pågår till den 30 oktober.

Läs även
Vinpromotion i samarbete med Ward Wines Det är sällan man…