Kategorier
Nyhetsbrev Restaurang-bar-café Tävlingar

Här är årets affärskrog och resmål

I fyrtio år har Dagens Industri utsett en krog som Årets Affärskrog. Det gör utnämningen till Sveriges äldsta restaurangpris. I år gick priset till en riktig trotjänare – som nu totalrenoverats. Till Årets Resmål valdes ett glashus i Halland. I år utdelades även ett hederspris till kvinnan bakom ett lyxboende med restaurang på Östermalm.

Här är vinnarna av DI Weekends priser:

• Sturehof i Stockholm är vinnare av Årets affärskrog 2023.

• Restaurang Äng på Ästad Vingård i Halland är Årets resmål.

• Jeanette Mix, som äger boutiquehotellet Ett Hem, får hederspriset.

Motiveringar

Årets affärskrog: Sturehof

”Mitt i finansvärldens nav snurrar tallrikar 365 dagar om året på denna krogklassiker, som på nygammal adress nu blivit dubbelt så stor. Den har i långt över 100 år varit näringslivets vardagsrum och 2023 är restaurangen på topp. Årets affärskrog är Sturehof.”

Titelbild: Matilda Jackson (tvåa fr v), ägare till Svenska Brasserier, tog emot priset tillsammans med Angelica Lindberg, Ola Stålnacke och Thomas Mortensen. Foto: Joey Abrait.

Filip Gemzell på Äng tog emot priset tillsammans med restaurangchefen Ann-Catrine Johansson. Foto: Mikael Mölstad 

Årets resmål: Äng

”Här bjuds mer än vad som syns vid första anblicken. Vad som först liknar ett besök i ett växthus visar sig bli en storslagen restaurangupplevelse, baserad på det bästa av det nordiska köket – dessutom serverad mitt i naturen, på en svensk vingård. Årets resmål 2023 är restaurang Äng på Ästad Vingård.”

Jeanette Mix (tvåa fr v) fick hederspriset för att skapat boutiquehotellet Ett Hem i Stockholm.. Foto: Mikael Mölstad 

Årets affärskrogs hederspris: Jeanette Mix

”För att med fingertoppskänsla ha skapat en plats med gemytlig hemma-hos-känsla och samtidigt ett lyxhotell och kök med internationellt renommé. Ett hem är en destination i sig, och ett eget universum vi alltid vill återvända till.”

Läs även
Nu är året 2023 snart till ända. Detta är årets…