Kategorier
Intressanta nyheter Nyhetsbrev Vinvärlden

Har du hört Sveriges populäraste vinpodd?

Det började som ett litet sidoprojekt mellan mig och sonen Carl-Johan. Jag ville spela in en podd som skulle hänga ihop med den storsäljande boken Stora Vinskolan. Sonen hängde på. Då, för fem år sedan, hade han en egen podcast om Stockholm ihop med vänner. Med andra ord: han var bra på poddprat och inspelning,

Idén redan från början var en vinpodd där dynamiken skapas mellan far och son. Hans begränsade kunskap (nåja) och min obegränsade (nåja) skulle göra det lyssningsbart liksom att lite far-son-gnabb kunde ge extra krydda.

Så blev det – och efter ett antal pilot-avsnitt blev vi 2020 signade av världens största poddföretag. Det var bara att dra igång. Vi började med att avhandla själva boken – kapitel för kapitel i tretton avsnitt. Det blev både underhållande och pedagogiskt som vi tänkt.

Sedan har det rullat på med olika teman och en genomgång av alla vinländer i världen. Nu närmar vi oss avsnitt sextio och det är fortfarande lika roligt. Mycket jobb med research förstås – men när vi spelar in är det bara kul. Och det har faktiskt blivit kuligare med åren. Hoppas att ni som lyssnar märker vår avslappade relation. Seriöst (mest far) och lite trams (mest sonen) – i en lämplig dos. 

Att det är många, många som lyssnar blir jag ständigt påmind om när jag är ute i landet och pratar vin – och även i andra sammanhang.. Ständigt kommer någon fram och tackar för en sååå trevlig podd.

Varför inte testlyssna på ett lämpligt avsnitt – det finns ju att välja på.  Här är några jag tycker att du kan välja:

Nr 14 om bluff och båg i vinvärlden.

Nr 32 om varför man ska lagra vin.

Nr 39 om mat och vin i kombo i framtiden. 

Nr 45 om att investera i vin. 

Nr 51 om ekologi, biodynamiskt och hållbart.

Du hittar Vinskola podd där poddar finns.

Och snälla – när du lyssnat kan du väl höra av dig om åsikter eller poddförslag  till .

Läs även
Svamp, rotfrukter, grytor och de bästa av skaldjur. Javisst är…