Kategorier
Nyhetsbrev Restaurang-bar-café

Holländsk streetfoodkultur gör intåg Sverige 

Den första snackbaren i Holland öppnade för mer än hundra år sedan. Platsen var Utrecht, året var 1915 och det som serverades var pommes frites i alla former. Idag finns det tusentals av dessa snackbarer. Nu är det dags för Sverige att uppleva denna gamla streetfoodkultur.

Restaurangen i Stockholm har fått namnet Pom Friterie. Det är en vidareutveckling av de holländska matbarerna i en ny nordisk-internationell tappning. Målet är att skapa en livlig puls där både maten och baren sätter stämningen.

– Med Pom Friterie vill vi skapa något helt nytt i Stockholms krogvärld. Det ska vara lätt att besöka oss samtidigt som kvaliteten på våra pommes frites sätter standarden för allt vi gör, säger Jorit Gras som är medgrundare och kreativt ansvarig på Pom Friterie.

Bakom satsningen med Pom Friterie står holländarna Jorit Gras och Marvin Romein.

Huvudmenyn bygger på  så kallade ”topped frites” vilket innebär krispiga pommes toppade med smaker från hela världen – allt från Västerbotten till Marocko och Japan. Det serveras även mindre serveringar med friterade bollar med olika fyllning och tillbehör som dippsåser och pickles.

Drinklistan kommer främst att bestå av egenutvecklade kolsyrade cocktails som blandas på premiumsprit. Exempel är rombaserade Mint & Coconut, bourbondrinken Honey & Camomile och ginbaserade Yasmine & Makrut. På Helgerna hyllar Pom Friterie sitt holländska arv genom DJ:s som spelar elektronisk musik.

Pom Friterie ligger i hörnan av Lästmakargatan och Regeringsgatan i Stockholm

Läs även
I femton år har vår kockstjärna Tommy Myllymäki drivit restaurangen…