Kategorier
Matnyttigt Nyhetsbrev Vinvärlden

Hustrun fick bestämma smaken på GW:s nya vin.

Han samlar vin som aldrig kommer drickas upp under livstiden. Men det bekymrar inte Leif GW Persson. Med tretton barnbarn kommer det att ordna sig, resonerar han.

Vår buttre favoritkrimonolog och mysfarbror har vårdat sitt varumärke väl. Från politiska thrillers till att vara allvis i Efterlyst och Veckans Brott. När hans första vin kom anade åtminstone jag att det skulle bli en succé. Få svenskar har byggt upp en sådan folklig trovärdighet som GW Persson. 

Han bör hedras även som en av dem som faktiskt bekymrat sig om kvaliteten på sina viner – som den kändis han är. Men det får inte bli snobbigt och dyrt. Vilket han visat genom sina tidigare lanseringar av vitt, rött, rosé och bubbel.

Leif GW Persson gillar sitt nya vin.

Senaste vinet är också vitt men på riesling – en druva som ligger rätt i trenden idag. Förslaget kom från den legendariske vinimportören Christer Tegnér som säljer hans viner och även har växt upp tillsammans med GW. 

– Jag sa ja, men eftersom jag inte är någon rieslingfan fick hustrun bestämma – och då blev det detta inte så spetsiga utan mer avrundade vin, berättar GW Persson.

Vad kommer du att dricka det till?

– Jag tror det kommer funka bra som tilltuggsvin, sådär före maten eller till fiskrätter som en sashimi eller en lättrökt italiensk skinka.

GW:s Riesling är just lanserat och kommer från Rheinhessen där producenten är välkända Marie Menger-Krug på Krug’scher Hof.

Läs även
Varje år sedan andra världskriget har Château Mouton-Rothschild anlitat en…