Kategorier
Matnyttigt Nyhetsbrev Restaurang-bar-café

Jimmi Ericsson kan ge oss guld i Kock-VM

För en månad sedan avgjordes Bocuse d’Or, kockarnas världsmästerskap, där Sverige kom på en femteplats. 2023 är det dags för nästa världsfinal. Det ser kocken Jimmi Ericsson fram emot. Han har precis tävlat sig till att bli Sveriges kandidat.

Bocuse d’Or är kockbranschens Formel 1. I denna värld är en seger i tävlingen det finaste man kan uppleva. Nu har Jimmi Ericsson chansen. Uppladdningen börjar genast – redan nästa år är siktet inställt på EM-tävlingen – en delfinal för att ta sig till huvudfinalen i Lyon. 

Imponerande smaker och otroliga uppläggningar av Jimmi Eriksson.

I svenska uttagningen vann han i en duell över Christian Siberg från ölkrogen Omaka. Jimmi Ericsson är lycklig över sin prestation efter uttagningen.

– En otrolig lättnad – jag är superstolt över vad jag presterade – jag levererade precis det jag tänkt.

Du har tidigare vunnit Årets Kock – hur är detta i jämförelse?

– Svårt – Årets Kock kommer jag dock aldrig att glömma. Jag jobbade på Lilla Ego och vi var tre från Lilla Ego i finalen det året. Otroligt!

I juryn fanns fr v Sebastian Gibrand, Henrik Norström, Florencia Abella, Tommy Myllymäki och Markus Aujalay.

Jimmi Eriksson är 34 år och uppväxt i Kungsängen utanför Stockholm. Förutom Årets Kock 2016 har han guld från Nordiska Mästerskapen och guld i Global Chef Challenge. Dessutom har han varit lagkapten för kocklandslaget. Idag arbetar han som kreativ ledare hos Stadshusrestauranger i Stockholm samt driver Jimmi Eriksson Gastronomi.

Läs även
Efter diverse utflykter i en smakernas värld är Blossa nu…