Kategorier
Nyhetsbrev Restaurang-bar-café

Krognytt: City Food Hall, Farang, Enjoy Bazaar och Bord

Krogbranschen står inte still. I Stockholm har det varit mycket aktiviteter med nyetableringar de senaste månaderna. Här är en sammanfattning.

Det första jag noterar är att staden fått en ny streetfoodhall kallad Stockholm City Food Hall. Åtta olika restauranger serverar allt från hantverksmackor till New York-inspirerad pizza, högrevsburgare, sushi, ramen och bao. 

Sthlm City Food Hall satsar även på dryck med bland annat taiwanesiskt bubble tea och frozen yuzu baijiu. I konceptet ingår även DJ:s på helgerna. Målet är att skapa en spännande matdestination för både stockholmare och besökare i stan. Adress: Klarabergsgatan 29-31.

Stockholm City Food Hall på Klarabergsgatan.

I december öppnade krögarna bakom Farang Stockholm den sydfransk- och italienskinspirerade restaurangen Bar Nîmes. Kim Öhman (bild ovan), krögare på Farang Stockholm, förklarar konceptet med att det ska vara ”en lättillgänglig, okonstlad restaurang med en levande vinlista och ett fokus på bra stämning – samt hantverksmässig matlagning”. Adress: Rådmansgatan 25.

I fastigheten T-House på Engelbrektsplan i Stockholm har Michelinkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson öppnat sitt nya asiatiska restaurangkoncept Enjoy Bazaar. Nu tar de satsningen ytterligare ett steg framåt genom att lansera Black Milk Gastro Bar. Sedan 1 februari erbjuder man Daniels tolkning av omakase. Black Milk Gastro Bar har öppet onsdag-lördag med två sittningar kvällstid på Enjoy Bazaar.

De stängda Michelinkrogarna Oaxen, Gastrologik och Agrikultur har nu alla fått nya ägare. För Oaxen är det Fabrique, för Gastrologik kommer en kock att ta över – namnet har inte avslöjats än. Agrikultur på Roslagsgatan 43 har nyligen öppnat igen under namnet Bord. Drivande är kocken Joel Aronsson med förflutet på bland annat Fäviken Magasinet. Om du undrar: vedugnen är kvar.

En annan spännande nytetablering finns på Ringvägen 87 på Söder: Triton. Bakom Triton står en erfaren krogtrio: Adrià Lorenzo, Erik Eriksson och Patric Kling. Krogen presenterar sig som en stimmig kvarterskrog med en fast trerättersmeny och en liten men levande vinlista.

Läs även
Vintips i samarbete med Terrific Wines Vill du hänga med…