Kategorier
Nyhetsbrev Svenska drycker Tävlingar

Kullabergs Vingård får stjärnutmärkelse i Österrike

Det går bra för svenskt vin just nu. Allt fler gillar vinerna och intresset för vingårdsbesök växer stort. På svenska ambassaden i Paris serveras nu bara svenska viner. Och nyligen har Kullabergs Vingård blivit ett Star Winery.

Austrian Wine Challenge, AWC, är världens största och en av de mest erkända vinbedömningarna. Vinerna provas blint två gånger av en auktoriserad och tränad jury bestående av vinmakare, oenologer och vinsensoriker.  Efter sju medaljer varav två brons, tre silver och två guld utnämns nu Kullabergs Vingård till ett Star Winery – det första i Sverige.

De två guldbelönade vinerna var Immelen 2019 och Askesäng 2020. Vinmakaren K Felix G Åhrberg var mäkta stolt över utmärkelserna:

– Det är en utmaning att producera ett så brett spann av viner för att kunna kvalificera sig som stjärnvingård. Fantastiskt stimulerande att få ett sådant erkännande, förklarar Kullabergs vinmakare.

Vinmakaren K Felix G Åhrberg med några av Kullabergs drycker.

Kullabergs Vingård är just nu i ett expansivt skede. Bland annat byggs en ny produktionsanläggning som har möjlighet att hantera druvor från trettio hektar. Den nya vinkällaren beräknas stå klar till sommaren 2022 och ska kunna användas av vinmakare flera generationer framöver.

Läs även
För närmare tio år sedan infördes möjligheten att få sin…