Kategorier
Nyhetsbrev Restaurang-bar-café

Legendariska Gondolen snart tillbaka efter stängning

Det finns knappast någon annan restaurang som Gondolen i världen. Hela bygget är som ett luftskepp som svävar mellan Mosebacke och den berömda Katarinahissen – därav namnet gondolen. Restaurangen invigdes 1935 samtidigt med Katarinahissen och KF-huset. 

När det nya Gondolen öppnar 19 oktober är det Svenska Brasserier som ligger bakom. Gruppen äger som bekant också några av Stockholms mest legendarisk restauranger som Sturehof, Riche och Teatergrillen.

Nu kan köksmästare Patrik Castillo och projektägaren Matilda Jackson avslöja de första detaljerna inför nyöppningen. De understryker då att Gondolens anrika historia kommer förvaltas väl, men också föras in i samtiden med maten, inredningen och atmosfären.

– När det kommer till menyn har vi utgått från Gondolens klassiska arv men adderat en elegant lekfullhet. Vår vision är att introducera nygamla klassiker med en modern sofistikerad känsla, säger köksmästare Patrik Castillo.

I menyn ska bland annat finnas fisk med gratäng – en traditionell fiskgratäng som plockats isär för att säkerställa en perfekt tillagad fisk, rimmad och bakad i smör. Dessutom kommer en ravioli på menyn med fyllning av olika sorters höstsvamp, ricotta och parmesan tillsammans med en buljong gjord på rostad karljohansvamp. 

I baren en trappa upp serveras bl a cocktails.

Delar av den gamla Gondolens berömda vinkällaren ska leva vidare på nya Gondolen. I baren, en våning upp från matsalen, kan gäster titta förbi för enklare maträtter från menyn, parat med en cocktails och barhäng.

– Gondolen är verkligen något unikt – särskilt med den fantastiska utsikten över Stockholm, säger Matilda Jackson och avslöjar att man kommer hålla öppet 365 dagar om året.

– Varje dag kan bli en anledning att fira något på Gondolen, menar Matilda Jackson.

Läs även
Först ska jag erkänna att jag inte är något stort…