Kategorier
Nyhetsbrev Vintips

Lungarotti Rubesco 2019

Vinpromotion i samarbete med Ward Wines

Dags för ett klassiskt rödvin i sommar. Ett vin som har varit populärt i många år – och som du kan lita på i varje årgång. Dags alltså för Rubesco! Det kommer från det sympatiska vinhuset Lungarotti i Umbrien – söder om Toscana. Ett lättgillat vin med personlighet gjort på mestadels sangiovese för bara 109 kronor.

Rubesco 2019 bjuder på toner av körsbär, plommon, skogshallon, lakrits som avrundas med balanserade fat. Passar fint till pastarätter med italienska smaker eller till sommarens grillkvällar.

Vinet finns i de flesta större Systembolagsbutiker. Namn: Rubesco Lungarotti.  Artikelnummer: 2942. Pris 109 kr.

Om vinhuset Lungarotti

Gundades 1962 av legenden Giorgio Lungarotti i regionen Umbrien – även kallat ”Italiens gröna hjärta”. Rubesco Rosso di Torgiano DOC var det första vinet familjen släppte på marknaden. När Rubesco lanserades var det före sin tid och gjorde sig snabbt ett namn tack vare moderna framtoning och personliga stil. Efter sextio år är vinet ikoniskt och anses som det kanske främsta kvalitetsvinet från Umbrien. Många menar att det fångar essensen av landskapet, kulturen och människorna.

Familjen Lungarotti med Chiara och Teresa driver vingården med framgång.

Idag har Giorgio lämnat till sina två döttrar Chiara och Teresa som tillsammans med sina familjer bevarar och utvecklar vinhuset. Lungarotti arbetar hållbart och är bland annat certifierade enligt VIVA Sustainability and Culture och ”Green Heart Quality Certification”.

Läs även
Här får du tips på trevliga krogar vid kända besöksmål…