Kategorier
Nyhetsbrev Vinvärlden

Lyxvins-ägare är världens rikaste person

Eller åtminstone var – för ett par veckor sedan. Det kan nämligen växla snabbt på tronen bland världens rikaste personer. Börsen går ju upp och ner.

Vill man vara petig ska man understryka att deras rikedomar värderas utifrån tillgångarna de har i sina bolag. Och tillgångar kan ju vara relativa. För ett par veckor sedan kunde dock ägaren till lyxkonglomeratet LVMH, Bernard Arnault, stå på toppen och titta ner på giganter som Elon Musk och Jeff Bezos.

När detta skrives är dock ordningen återställd med Elon Musk och Jeff Bezos på guld och silverplats. 

För oss vinvänner är Bernard Arnault mest känd för sin dominans bland champagnehus där han bland annat äger: Moët & Chandon, Dom Pérignon, Mercier, Veuve Clicquot, Krug och Ruinart. – men även vinhus som Château d’Yquem, Domaine Chandon och Cloudy Bay och spritmärken som Hennessy, Belvedere och Glenmorangie.

Konstmuseet Fondation Louis Vuitton i Paris. Skapat av LVMH-pengar.

Bernard Arnault är också ägare till en mängd lyxvarumärken. Här är några exempel: Kläder och väskor som Louis Vuitton, Dior, Céline, Marc Jacobs och Donna Karan. Parfym och kosmetik: Christian Dior, Givenchy, Guerlain och Acqua di Parma. Klockor och smycken: TAG Heuer, Hublot, De Beers och Tiffany & Co.

Här kan du klicka för att se listan på de rikaste vilken uppdateras i realtid – innebärande att detta jag skrivit kanske inte alls stämmer längre.

Läs även
Nyhetsbrevet ”Vin & Mat med Mikael Mölstad” har fått ett…