Kategorier
Intressanta nyheter Nyhetsbrev Vinvärlden

Maya Samuelsson blir programledare för amerikansk vinserie

Det norska produktionsbolaget Tellus Works, med succéer som ”New Scandinavian Cooking” med Tina Nordström, satsar nu stort på en ny tv-serie där vinet står i centrum. Svensk ciceron i andra säsongen är Maya Samuelsson.

I det nya programmet ”Wine First” presenterar man olika vinregioner och letar i varje region efter tre typiska viner som ska spegla regionens karaktär. Som avslutning i varje avsnitt ska en känd kock från området laga maträtter som går ihop med de utvalda vinerna. Alltså som titeln på programmet antyder: sätta ”vinet först”.

En säsong är redan inspelad. Maya Samuelsson dyker upp som programledare i den andra säsongen som nu börjar spelas in. Med sig i programmet har hon de mer erfarna Liora Levi från Norge och den argentinska foodien Yolanda Añó.

– Det är en otrolig ära att få en sådan här förfrågan – samtidigt känns det både kul och spännande att få vara en del av denna internationella produktion, säger Maya Samuelsson. 

Maya Samuelsson har genom åren vunnit flera priser och syns idag flitigt på TV4 Nyhetsmorgon och som vinskribent i tidningen Elle. Till vardags jobbar hon i familjeföretaget Vinkällan Dryckesutbildningar.

Läs även
Kan vin fungera som ett flytande bantningspiller? Ja, det menar…