Millhouse förlag

Detta är en öländsk stubbkvarn. En speciell mölla som fortfarande står kvar i detta landskap. Denna mölla är en del av vår logga. Den symboliserar vårt arbete på förlaget. När kvarnen malt färdigt kommer det ut en bok, en artikel eller kanske ett event. 

Själva namnet Millhouse är en direkt anspelning på denna stubbkvarn – och namnet Mölstad är fortfarande en plats i småländska Mönsterås som just betyder ”mölleplatsen”.

Millhouse är ett kvalitetsförlag för vin-, mat- och dryckeskultur som grundades år 2000. Under åren har vi gett ut ett trettiotal böcker. Till en början gick de flesta under samlingsnamnet En Värld av Vin.

Våra böcker är flerfaldigt belönade av bland annat Måltidsakademien och Gourmand World Cookbook Award. Mikael Mölstads vinskola är Sveriges genom tiderna mest sålda vinbok.

Här hittar du våra aktuella böcker – och även böcker från tidigare utgivning.

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad är vin- och matjournalist och en av Sveriges ledande dryckesexperter. Han har bland annat skapat En Värld av Vin och skrivit ett flertal böcker kring mat och dryck. En av grundarna till restaurangguiden White Guide. Journalist och vinskribent på bland annat Svenska Dagbladet och Allt om Vin. Tidigare vinredaktör på SvT Go’kväll och SR Meny. Mikael Mölstad arbetar även som föreläsare, provningsledare och moderator kring teman med vin och mat.

UTMÄRKELSER

Vinakademiens Stora Pris 1999 • Årets Vinprofil hos Munskänkarna 2003 • Årets Näsa, Vin & Spritmuseum 2005 • Gastronomiska Akademiens Guldpenna 2014 • Årets Svenska Vinambassadör 2018

FÖREDRAG OCH EVENT

För vinprovningar och föredrag på olika teman kontakta Mikael Mölstad.