Kategorier
Nyhetsbrev Restaurang-bar-café

Nio trädgårdscaféer att rekommendera

Här har White Guide valt ut nio av Sverige trädgårdscaféer – från Skåne i söder till Västerbotten i norr. Alla har sin stil och charm. Väl värda att besöka.

SKÅNE

Flickorna Lundgren på Skäret, Skäret

På Kullahalvön i nordvästra Skåne. Kanske Sverige mest berömda trädgårdscafé som startade 1938 av sju systrar Lundgren. Berömt bland annat för Gustaf VI Adolfs favorit: vaniljhjärta.

flickornalundgren.se

Krapperups Café & Slottsbod

På Kullahalvön i nordvästra Skåne. Kaffestugan ligger vid stallplan i genuin 1800-talsmiljö. Lokalerna har en gång i tiden varit snickeri, smedja och grisahus.

krapperupskaffestuga.se

HALLAND

Solhaga Stenugnsbageri, Slöinge

Prisbelönt hantverksbageri och café i Slöinge strax söder om Falkenberg. Även frukost och middag i det gamla bostadshuset.

solhagastenugnsbageri.se

Solhaga Stenugnsbageri

ÖLAND

Capellagården, Vickleby

En av landets främsta hantverksskolor. Förutom café finns också besöksträdgård med ekologisk grönsaksodling, plantskola och idéträdgårdar. 

capellagarden.se

VÄSTERGÖTLAND

Hellekis Kök & Trädgårdskafé, Hällekis

Ligger vid magnifika Hellekis Säteri mellan Kinnekulle och Vänern. Mycket café – men mest mat, ofta närodlat från  Kinnekulle.

hellekismat.com

Jonsereds Trädgårdscafé, Jonsered

Stilig herrgårdspark bara en kvart från Göteborg. Trädgårdscaféet ligger i den gamla grindstugan. Poppels ölbryggeri med restaurang ligger nära.

jonseredstradgardskafe.se

STOCKHOLM

Vintervikens trädgårdskafé, Stockholm

Trevligt alternativ till Rosendals trädgårdscafé – nära Nobels gamla dynamitfabrik vid Vinterviken. I själva fabriken finns också ett trevlig café med hembakat – de kallar sig Winterviken. Lätt att ta fel.

vinterviken.com/kafe / winterviken.se

DALARNA

Hildas kafé, Leksand

Vid Siljan mitt i Leksand ligger Hildasholm, Axel och Hilda Munthes sommarhem, som nu bland annat är sommarkafé i en fantastisk trädgård.

hildasholm.org

Presteles Trädgårdscafé

VÄSTERBOTTEN

Presteles trädgårdskafé, Hörnsjö

Mitt i Hörnsjös jordbruksbygd väster om Umeå har Mona Prestele skapat sitt paradis – ett härligt café i en prunkande trädgård. 

presteles.se

Här är tipsen mer utförliga

Läs även
Vinpromotion i samarbete med Ward Wines Dags för ett klassiskt…