Kategorier
Intressanta nyheter Nyhetsbrev Restaurang-bar-café

Nu kan du bli schack och mat i vinbaren

Vad gör man när man vill utveckla konceptet i en vinbar? För mig är kanske inte schack den första tanken – men nu finns den: Svarta Hästen Schack & Vin.

Det är vinbaren i Arnoldshuset på Biblioteksgatan i Stockholm som öppnar nytt. Här låg tidigare Ferdinands Vinrum. Mycket av miljön finns kvar men har kompletterats med schackbord av de mer spektakulära slaget. Vinet kommer från en diger vinlista med vinkällaren runt hörnet. Maten hämtas från restaurangen i gatuplanet.

I samma hus finns också legendariska Spy Bar och det är därifrån man hämtat Joel Ighe, nattklubbschef på Spy Bar.

– Detta är ett ställe för de som trivs i krogmiljö men också vill umgås aktivt och stimulera hjärnan. Här är alla välkomna att uppleva schack och vin oavsett färdigheter, förklarar Joel Ighe.

Schack och vin en ny kombo i vinbaren Svarta Hästen.

Vinbaren på Svarta Hästen har plats för tjugo schackspelare men även utrymme för drop-in gäster i baren. Sommelier är Calle Stuborn, som inte bara är vinexpert  utan även före detta juniormästare i Täby Schackklubb. Joel Ighe understryker dock att det inte är obligatoriskt att spela schack.

– Vill du endast insupa atmosfären är du ändå välkommen att svänga förbi Biblioteksgatan 21.

För den schackintresserade finns dock möjlighet att utveckla sina kunskaper. Genom vinbaren kan man boka Svarta Hästens personliga schacktränare – den licenserade internationella schackinstruktören Carl Fredrik Johansson.

Läs även
Bedragare fortsätter att lockas av alla lättlurade människor som vill…