Kategorier
Nyhetsbrev Restaurang-bar-café

Nu siktar Julita Wärdshus på en Michelinstjärna

I femton år har vår kockstjärna Tommy Myllymäki drivit restaurangen på Julita Wärdshus i Södermanland – de senaste åren vid sidan av den enstjärniga krogen Aira på Djurgården. Nu tas nästa steg för att etablera Julita som en gastronomisk destination när Aira förvärvar restaurangen.

Ambitionen är hög vilket man visar genom att utse Gustav Leonhardt till kökschef. Han är både Årets Kock och vinnare av Bocuse d’Or Sweden 2023 och därmed Sveriges representant i kock-VM Bocuse d’Or 2024/25.

– Det ska bli fantastiskt att få laga mat på hög nivå i en fantastiskt fin och inspirerande miljö med otrolig potential, säger Gustav Leonhardt.

Gustav Leonhardt vann Årets Kock 2021.

Julita ska stå på egna ben även om Aira står som ägare – och även om hantverksnivån och kreativiteten från Aira kommer vara närvarande. Inte minst ska det bli en tydligare nordisk och lokal profil på menyn. Upplevelsen på Julita ska även inkludera övernattning i historiska miljöer samt frukost.

– När nu Aira officiellt förvärvar restaurangen känner jag att vi får in den kraft som behövs för att ta Julita till den nivå som det förtjänar – en Michelin-destination, förklarar Tommy Myllymäki.

Pi Le, som numera inte bara är kökschef på Aira utan dessutom delägare, blir även delägare i Julita.

Restaurangen kommer att ha öppet från 1 juni till mitten av september under det första året. 

Läs även
Sedan slutet av 1990-talet har entreprenören och spritdestillatören Henric Molin…