Kategorier
Böcker Matnyttigt Nyhetsbrev

Ny bok om självhushållning skapar intresse

Denna vecka lanseras en bok med temat Modern självhushållning (Natur & Kultur). För många är detta mer aktuellt än på länge på grund av oron som skapats av kriget i Ukraina. Många preppare har fått vatten på sin kvarn – och vem vill då inte också utveckla sin grad av självhushållning.

Bakom boken finns paret Alva Herdevall och Anders Rydell, hon urban designer och han författare och journalist. De har under ett antal år testat sig fram för att se hur självhushållande man kan bli i detta årtusende. Deras omfattande övningar har sedan resulterat i denna mastiga bok i sexton kapitel. 

Gör din egen gin och vermouth.

Det blir mycket att ta in för den hågade – här finns allt från surdegsbakning, hemmahönseri och mikromejeri till ölbryggning, saftkokning och konservering. Och vem vill inte lära sig göra skovax eller egna rengöringsprodukter?

– Det mesta i den här boken är hantverk, kunskap, knep och tricks som är beprövade, ibland i generationer – ibland betydligt längre än så, förklarar de båda och fortsätter, det moderna handlar snarare om ett förhållningssätt – att få kunskapen och metoderna att fungera i en modern kontext, i vardagslivet på 2020-talet.

Läs även
Är du trött på Norrmalmstorg och Strandvägen? Då är det…