Kategorier
Nyhetsbrev Restaurang-bar-café

Nya ägare klara att ta över Oaxen på Djurgården

Precis före jul lämnade Magnus Ek och Agneta Green sitt livsverk efter 28 år. De har varit förtegna med vilka som kommer att ta över – men nu är det klart.

De nya ägarna är entreprenörsparet Lotta och David Zetterström (bilden till höger). De båda är grundare och ägare till den framgångsrika kedjan Fabrique Stenugnsbageri. Som nya ägare lovar de att både förvalta och utveckla Oaxen som en av Stockholms finaste mat- och dryckesdestinationer.

Det nya namnet blir Fabrique Oaxen. Oaxen Slip blir kvar som restaurang och kompletteras med en vinbar, en butik med bageri samt ett året runt-kafé. Hotellverksamheten utvecklas med målet att Oaxens klassiska ”hotellbåt” ska erbjuda övernattningar även vintertid.

Öppningen av nya Fabrique Oaxen planeras till efter påsk 2023.

– Som gäster på Oaxen har vi genom åren förälskat oss i platsen och att vi nu fått förtroendet att förvalta och utveckla Magnus och Agnetas livsverk är en dröm för oss. Med Slipen som utgångspunkt ska vi skapa ett helhetskoncept inom mat, bröd och dryck med generösa öppettider året runt, berättar Lotta och David Zetterström, grundare och ägare av Fabrique.

Oaxens egna odlingar längre ut på Djurgården blir även de kvar och fortsätter att vara en viktig del av de säsongsbetonade rätter och bakverk som serveras.

Fabrique Oaxens nya året runt-kafé hämtar inspiration från de två befintliga sommar- kaféerna på Gotland: Leva och Rute Stenugnsbageri. Utöver Fabrique Oaxen är paret Zetterström medgrundare till The Italian Cousins och den italienska restaurangen Santo som öppnar inom kort vid Slussen.

Totalt finns idag tjugo Fabrique-kaféer i Sverige, fem i London samt ett i New York.

Läs även
Eller åtminstone var – för ett par veckor sedan. Det…