Kategorier
Dryckesvärlden Matnyttigt Restaurang-bar-café Vintips

Nytt magasin för nyfika matvänner

Matprofilerna Jens Linder och Tove Oskarsson Henkel har en nytt matmagasin ihop. Namnet är Gastronaut och den ska komma ut med fyra nummer per år.

–  Gastronaut är för dig som brinner extra för mat och dryck och vill göra smakliga upptäcktsfärder i tid, rum och tanke, förklarar publisher Tove Oskarsson Henkel som tidigare varit chefredaktör på magasinet Gourmet.

Chefredaktör är Jens Linder känd som matkrönikör och receptskapare på Dagens Nyheter.

– Vi ska berätta om trender, mathistoria, forskning, nyheter och personliga upplevelser – men det ska även handla om nya prylar, kryddor och råvaror, understryker Jens Linder.

Det första numret på hela 164 sidor utkom i veckan och har temat Aromernas Rike.

Läs även
Vinerna från slottet Miraval i Provence har gjort succé. I…