Kategorier
Böcker Matnyttigt Nyhetsbrev

Passionerad charkbibel från en passionerad charkuterist

En bok av en charkuterist för blivande charkuterister? Behövs det? Mitt svar är ja: om den är gjord på detta genomgripande sätt. Charkbibeln (Natur & Kultur) är gedigen handbok som kommer att stå sig länge.

Bakom boken finns Jon Randow, tidigare kock och sedan tolv år passionerad charkuterist. Två och ett halvt år tog det för honom att skapa denna charkbibel. Det började med en fascination för mjölksyrning, fortsatte med charkutbildning på Eldrimner och slutade med praktik hos en mästercharkuterist i Tyskland innan det egna företaget Korvhantverk startades.

Det du vill veta om att göra chark finns i boken.

Vilket imponerande jobb Jon Randow! Hur känns det att fått ihop allt detta mellan pärmarna?

– Surrealistikt, jag är otroligt stolt, för en kock är det ju alltid en dröm att få ge ut en bok – och nu gör jag det som charkturist. 

Charkbibeln är verkligen en hands-on för dig som vill göra korv och andra charkprodukter. På 352 sidor ryms allt om råvaror, teknik, recept och förädling. Här kan du lära dig allt om hur man gör färskkorv, blodkorv, leverkorv och mjölksyrad korv. Och dessutom varmrökt, kallrök och lufttorkad korv – ja även vegetariskt korv. För att nämna en del.

Även brödfetter är en del av Charkbibeln.

Här finns också allt du vill veta om lufttorkning av kött. Om du är intresserad av någon metod eller typ av kött att lufttorka så finns den säkert i boken.

Läs även
Mästerkockarnas mästerkock och Bocuse d’Or-vinnaren Mathias Dahlgren stänger sin vegetariska…