Kategorier
Nyhetsbrev Resor Restaurang-bar-café Tävlingar

Populära vinnare av årets affärskrog och resmål

Dagens Industris bilaga Weekend utser årligen en restaurang till Årets Affärskrog – vilket man gjort sedan 1980-talet. Sedan 2017 har man också utsett Årets Resmål.

Det minst överraskande valet var Astoria som Årets Affärskrog. Frantzéns nya brasserie på Nybrogatan i Stockholm har blivit omåttligt populärt med sin internationella atmosfär och breda meny. Björn Frantzén är glad över utmärkelsen:

– Det har vart ett tufft år och det var med en slags nervös förväntan vi öppnade Brasserie Astoria. Jag har aldrig drivit en sådan här stor restaurang tidigare men med hjälp att ett fantastiskt team, en jättefin lokal och en väldigt bra meny har vi skapat något vi är oerhört stolta över, säger Björn Frantzén. 

Knystaforsen ligger i Halland precis på gränsen till Småland

Till vinnare av Årets Resmål utsågs Knystaforsen i Halland – en nyskapad nynordisk krogdestination av det danska paret Eva och Nicolai Tram. Restaurangen vid en fors vid Nissan fick nästan bara toppoäng vid DI Weekends bedömning i somras.

Delägaren Eva Tram är både glad och lycklig:

– Vi ser inte Knystaforsen som ett ställe man bara kommer till för mat och vin, utan vi vill att det ska vara en upplevelse, ett minne för våra gäster. Vi vill alltid att det skall hända någonting nytt och det ska vara spännande att komma tillbaka, säger Eva Tram. 

Läs även
Varje år sedan 1988 har vinmagasinet Wine Spectator listat hundra…