Kategorier
Böcker Nyhetsbrev

Praktverk om vinkällare, prisbelönt vinskola och Njuta-bok

Dags för beröm. Millhouse Förlag med Mikael Mölstad, som ligger bakom detta nyhetsbrev, är i ropet denna vecka. Nu presenteras ett helt unik bok om hur man lagrar och njuter av vin. Samtidigt belönas boken Njuta och Stora Vinskolan.

Titeln på boken om vinkällare är: Trettio vinkällare – konsten att lagra och njuta av vin. Detta praktverk är skapat av Johan Magnusson, en av Sveriges mest välrenommerade sommelierer som bland annat grundat Magnusson Fine Wine. ”Trettio vinkällare” är en komplett guide för alla som vill skapa sin egen vinkällare – både vad gäller inredning och viner.

Boken ger alla tips och kloka råd. Även för dig som redan har en vinkällare. Halva boken är en bild- och textkavalkad som ger en unik inblick i trettio svenska vinkällare.

– Detta är mitt bidrag till det jag tycker tillhör livets väsentligheter: att unna sig en vinkällare, säger Johan Magnusson.

Johan Magnusson har skapat ett riktigt praktverk.

Samtidigt har Stora Vinskolan just fått pris från World Cookbook Award i klassen ”Wine Education”. Mycket hedrande eftersom det är just det boken handlar om: att lära sig alla grunder om vin på ett lättsamt och pedagogiskt sätt.

Boken Njuta – marmiterna, gastronomin och måltiden är en antologi kring mat och måltid. I denna inspirationsbok kompletteras det breda och djupa innehållet med berättelser från flera av Sveriges största matprofiler, Tareq Taylor, Tina Nordström och Niklas Ekstedt, som ger sin syn på gastronomin och måltiden.

Njuta vann i förra vecken i kategorin Livsstilslitteratur i ”Årets svenska måltidslitteratur 2021”.  

Suveräna julklappar allihop – köp i din bokhandel eller beställ på Bokus eller Adlibris!

Läs även
Det har har länge varit prat om att Slakthusområdet i…