STORA VINSKOLAN PRESSBILDER

Marmiterna, gastronomin och måltiden
En antologi, red. Ulf Strömqvist 2021
En annorlunda bok om matlagning, middagar, krogupplevelser, mat&vinresor. En gastronomisk förening gör en fördjupning inom gastronomin: råvarorna, matlagningen, presentationen, i måltiden med alla dess aspekter. Sveriges matprofiler Tareq Taylor, Tina Nordström, Niklas Ekstedt och välkända gästskribenter ger sin syn. En inspirationsbok med läckra bilder om att NJUTA i kök och vid bord.

Trettio vinkällare – konsten att lagra och njuta av vin
Ett praktverk om konsten att lagra och njuta av vin
Den kompletta guiden för alla som vill skapa sin egen vinkällare – både vad gäller inredning och viner. Boken ger alla tips och kloka råd. Även för dig som redan har en vinkällare. Halva boken är en bild- och textkavalkad som ger en unik inblick i trettio svenska vinkällare.
Bakom boken finns Johan Magnusson, en av Sveriges mest välrenommerade sommelierer som bland annat grundat Magnusson Fine Wine. Här delar han generöst med sig av sina kunskaper om vins lagringsegenskaper, vinbedömning och vin som investeringsobjekt – och inte minst om hur man utrustar sin vinkällare.