Kategorier
Nyhetsbrev Systembolaget Vintips

Säkra marsnyheter på Systembolaget

När vårsolen nu tittar fram kan det vara spännande med några nya viner i glasen – kanske redan dags för en rosé? Här får du tips – både vitt, rosé och rött.

Hantverkscider 2021

Sverige, Strängnäs, 96 kr, nr 11970

Alkoholfri ciderfavorit i ny tappning – gjort på utvalda ekologiska äpplen: härlig söt äppelfrukt med bra syra och lyxig eftersmak. Gott som apero eller till desserter.

Diora La Splendeur du Soleil Chardonnay 2019

USA, Kalifornien, 179 kr, nr 2640

Jag erkänner: jag gillar smöriga kryddiga chardonnayer från Kalifornien – åtminstone när de är så här välgjorda. Jag dricker dem gärna till en pasta vongole.

Montluis Blanc Chenin Sec 2019

Frankrike, Loire, 189 kr, nr 93356

En klassisk chenin blanc från Loire med allt du önskar av djup dov frukt, mandelmassa, ulltoner och härligt spänstig syra. Smarrigt till kycklinggryta.

Crios Rosé of Malbec 2021

Argentina, Mendoza, 99 kr, nr 2657

En rosé i min stil från argentinska vindrottningen Susana Balbo: Rik bärig doft med örtkryddiga hallontoner och härlig eftersmak. Passar bra till vegetariskt.

Children of the revolution Pinot Noir 2021

Australien, 95 kr, nr 2591

Gillar du lätta fruktiga viner på pinot noir har du allt mer att välja på. Denna australier har det mesta av röda bär med mjuka örtiga toner. Passar till både fisk och ljust kött.

Tornatore Pietrarizzo 2018

Italien, Sicilien, 199 kr, nr 2655

Duvan nerello mascalese har blivit trendig i de röda Etna-vinerna. Här bjuds på rika aromer med skogsbär, tobak och choklad i smaken. Bra till lammfärsbiffar.

(Dessa vintips har varit publicerade i SvD den 4 mars.)

Läs även
Castiglion del Bosco heter en egendom som producerar Brunello di…