Kategorier
Böcker Nyhetsbrev

Sju hållbara råvaror inspirerar till ny kokbok

Vad behövs för att göra en bra kokbok? En bra kock som kan göra bra recept är en bra början. Men idag måste det till något mer. Årets Kock-finalisten Louise Johansson har utgått från sju hållbara råvaror i sin nya kokbok Musslor & Morötter (Natur & Kultur). 

Louise Johansson kommer ut med sin andra kokbok.

Louise Johansson från Göteborg slog igenom redan 2011 som den första vinnaren av Sveriges mästerkock. 2022 vann hon Kockarnas Kamp. I år är hon för andra gången med i finalen av Årets Kock som avgörs den 19 oktober.

Med sin nya kokbok tar hon avstamp i svenska råvaror som är hållbara utifrån miljö- och klimatperspektiv. Boken är indelad i kapitel efter råvara: morötter, svartkål & grönkål, musslor, blomkål & broccoli, äpple, pumpa och sill & strömming.

– Med min bok vill jag inspirera till mer hållbara vardagsmiddagar, fredagsmys och fester – matlagning som är superrolig kombinerat med råvaror som vi gärna kan laga mer av, säger Louise Johansson.

– Det här är renodlad hemmamatlagning med lättillgängliga råvaror i säsong och som alla gärna kan använda sig mer av.

Musslor & Morötter är på 176 sidor. Foto: Martina Ankarfyr & Anna Larsson. Form & illustration: Lisa Benk.

Läs även
Nomineringsinbjudan i samarbete med Circular Gastronomy Alla som är verksamma…