Kategorier
Nyhetsbrev Vintips

Skräddarsydda viner från små kreddiga producenter

Artikel i samarbete med Vingaraget

Det finns många småskaliga producenter som inte har tillräckliga volymer för att nå Systembolagets hyllor. Ofta är de både biodynamiska och naturvinsfokuserade. För att dessa viner ska hitta hem till svenska konsumenter har nu klubben Vingaraget startats.

Bakom konceptet finns Charlotte Bengtsson med ett gediget förflutet i den svenska vinbranschen.

– Hela idén grundar sig på att jag under åren upptäckt vilket behov det finns av att hitta skräddarsydda viner för de som gillar något annat än vad man hittar på Systembolagets hyllor, berättar Charlotte Bengtsson.

Resultatet av dessa tankar är alltså Vingaraget – en klubb där man blir gratis medlem och får utskick när nästa spännande vin kommer hem. 

Till skillnad från många andra näthandlare hämtas sedan vinerna ut på klubbmedlemmens valda Systembolag där de väntar upp till två veckor.

– Vi har valt denna leveransmetod istället för att man tvingas passa den där hemleveransen som kanske kommer den där tiden när man inte är hemma, förklarar Charlotte Bengtsson.

För att ge en bild av vilken typ av vin som kan förekomma ger Charlotte Bengtsson några exempel:

– Det kan handla om allt ifrån en fottrampad kalifornisk gamay och ett orangevin från Terra Alta till en osvavlad sauvignon blanc från en topproducent i Sancerre.

Då och då kommer Vingaraget även att sätta ihop lådor med spännande viner från olika producenter.

Vill du veta mer eller bli medlem heter webbplatsen vingaraget.se.

Denna QR-kod leder dig annars direkt dit.

Läs även
Idag den 9 februari har Systembolagets norska motsvarighet Vinmonopolet en…