Kategorier
Nyhetsbrev Sprit-öl

Skrotskulpturer inspirerar till Dylan-whiskey

Om du undrar vad Bob Dylan ägnar dagarna åt så är det inte alltid musik. Han samlar nämligen på skrot och svetsar ihop dem till skulpturer.

Delar av gamla jordbruksredskap vagnar och husgeråd. Allt kan bli till konst i Bob Dylans ateljé. Mycket blir till grindar som blivit populära samlarobjekt. Nu har den gamle folkrockaren och nobelpristagaren inspirerats av sitt skrotande i ateljén och skapat en serie whiskey kallad Heaven’s Door – och just himmelsportar är vad många av hans grindar kan liknas vid. Åtminstone i Dylans värld.

Bob Dylan i sin skrotstudio.

2018 släpptes tre sorters Heaven’s Door whiskey: Straight Rye Whiskey, Double Barrel Whiskey och en Tennessee Straight Bourbon. Nu lanseras 200 flaskor i serien Heaven’s Door Straight Rye Whiskey i Sverige. Finns att beställa på Systembolaget för 729 kronor.

Dryckerna har Bob Dylan skapat med hjälp av master blender Ryan Perry. De går alla i en amerikansk bourbonstil likt Jim Beam eller Maker’s Mark. Om du undrar över namnet ”Heaven’s Door” så är det titeln på en av hans största låtar från 1973.

Läs även
PR-byrån Food & Friends har för artonde året i rad…