Kategorier
Nyhetsbrev Restaurang-bar-café

Slakthusområde blir ny krogdestination

Det har har länge varit prat om att Slakthusområdet i Stockholm skulle blir en plats för nya krogar. Resultatet blev först att Restaurangakademien flyttade dit. Det hände inte så mycket mer – förrän nu.

I oktober presenterades det stora projektet Hus 26 där det skulle göras flera krogsatsningar. Först ut var den framgångsrika kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman som för en månad sedan presenterade den första stora krogen i tegelhuset. De båda  driver sedan tidigare de populära krogarna Adam/Albin och Misshumasshu i Stockholm. Deras koncept i Hus 26 blir helt nytt.

Nu är ytterligare två aktörer klara för Hus 26 i Slakthusområdet: Hosoi och Stockholm Roast. Den nischade lyssningsbaren Hosoi, som tidigare huserat på Brunkebergstorg i Stockholm, nystartar under 2022 i helt egen regi i Hus 26. Intill Hosois bar, restaurang och lyssningsrum, öppnar även Stockholm Roast och utökar med restaurang, vinbar och bageri. 

De passionerade kafferostarna Johan Montan Ahlgren och Öner Kulbay på Stockholm Roast flyttade redan förra året in i en tillbyggnad till Hus 26, mitt under brinnande pandemi. Nu ska alltså verksamheten utökas.

Arbetet med att restaurera Hus 26 och de övriga husen i de gamla Slakthushallarna är nu i full gång. Lokalerna kommer varsamt renoveras och anpassas till de nya verksamheterna. Den industriella känslan i lokalerna kommer bevaras, men varje aktör kommer också kunna anpassa inredning och funktion efter sin egen vision och koncept.

Läs även
Vad äter svenska familjer mest av på vardagar? Rätt svar:…