Kategorier
Nyhetsbrev Sprit-öl

Sommarens hetaste drinkar på TikTok

Den omåttligt populära appen TikTok lockar både sångare, dansare, matkreatörer och förstås även drinkblandare. Nu kan det avslöjas vilket av de  upplagda cocktailrecepten som fått mest hashtags. 

Inte så mycket att förvåna måhända – överlägsen i topp är Margarita med 361 miljoner hashtags. En klassiker på tequila, limejuice och Triple sec. En favorit på hela den amerikanska kontinenten – och även populär i Europa. En bit  därefter med näst mest taggar ligger en udda fågel – Jungle Juice. Det är det engelska namnet på det som i Sverige förr kallades för häxblandning – det vill säga en slags bålblandning där man häller ihop det man har i barskåpet och blandar med lite fruktjuicer och läskeblask. På TikTok är förslagen lite mer sofistikerade men det handlar fortfarande om sprit blandat med frukt och olika juicer.

På tredje plats hamnar en sydamerikansk klassiker: Mojito. Den görs som bekant på Rom, limejuice, sodavatten och rejält med muddlade myntablad. Fyran är Mimosa som är en champagnedrnk med fruktjuice och femman är en gammal strandbarsklassiker: Piña Colada som bygger på rom, ananasjucie och kokos.

Här de tio mest taggade cocktails och drinkar på TikTok.

1. Margarita

2. Jungle Juice

3. Mojito

4. Mimosa

5. Piña Colada

6. Sangria

7. Tequila Sunrise

8. Daiquiri

9. Moscow Mule

10. Espresso Martini

Läs även
George Clooney är inte bara skådespelare. Han har också näsa…