Kategorier
Nyhetsbrev Vintips

Superfynd från Sydfrankrike enligt Allt om Vin

Vintips i samarbete med Ward Wines

Viner kommer och går – men vissa består. Gérard Bertrand Corbières är ett sådant vin – hyllat av både vinskribenter och konsumenter. Nästan alla menar att det inte finns många andra viner 131 kronor där kvaliteten vida överstiger priset.

Vinet görs av den trendiga sydfranska druvblandningen GSM – Grenache, Syrah och Mourvedre. Här får du ett örtigt intensivt vin med rika toner av mörk frukt och bär, lakrits – bra balans och djup eftersmak. Lätt att tycka om – och ännu mer med tanke på priset. Testa!

Gérard Bertrand Corbières 2019. Pris: 131 kr, nr 73422

Vinet finns just nu i närmare hundra butiker. 

Om inte det finns i din butik kan du beställa här.

Den dynamiske Gérard Bertrand är mångas favoritproducent i södra Frankrike.

Om vinet

Druvorna kommer från hållbara vinodlingar i Languedoc-Roussillon. De plockas för hand och sorteras flera gånger så att bara de bästa druvorna används. Traditionell vinifiering där druvorna får dra med skalresterna i tre till fyra veckor. Vinet har genomgått malolaktisk jäsning. Därefter är åttio procent av vinet lagrat på ekfat i nio månader.

Om producenten

Mannen bakom vinet, Gérard Bertrand, är uppvuxen på en vingård i just Corbières. Han startade dock sin karriär som elitspelare i rugby. 1987 tog han över familjegården. Han äger idag femton egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av biodynamiska och ekologiska viner.

Läs även
I december lämnade Agneta Green och Magnus Ek sitt livsverk:…