Kategorier
Nyhetsbrev Vintips

Sydfranskt dunderfynd enligt Allt om Vin

Vinpromotion i samarbete med Ward Wines

Det är sällan man kan köpa ett vin för 129 kronor där kvaliteten vida överstiger priset. Gérard Bertrand Corbières är ett sådant vin: hyllat av både vinskribenter och konsumenter som upptäckt det. Vinet görs av den trendiga sydfranska druvblandningen GSM – Grenache, Syrah och Mourvedre. Här får du ett örtigt intensivt vin med rika toner av mörk frukt och bär, lakrits – bra balans och djup eftersmak. Lätt att tycka om – och ännu mer med tanke på priset. Testa!

Gérard Bertrand Corbières 2019. Pris: 129 kr, nr 73422

Här kan du beställa vinet.

Den dynamiske Gérard Bertrand är mångas favoritproducent i södra Frankrike.

Om vinet

Druvorna kommer från hållbara vinodlingar hos Gérard Bertrand i Languedoc-Roussilon. De plockas för hand och sorteras flera gånger så att bara de bästa druvorna används. Traditionell vinifiering där druvorna får dra med skalresterna i tre till fyra veckor. Vinet har genomgått malolaktisk jäsning med åttio procent lagrat på ekfat i 9 månader.

Om producenten

Ägaren Gérard Bertrand är uppvuxen på en vingård i just Corbières. Han startade dock sin karriär som elitspelare i rugby. 1987 tog han över familjegården. Han äger idag femton egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av biodynamiska och ekologiska viner.

Läs även
Allting har ett slut – men ändå blev jag överraskad när…