Kategorier
Nyhetsbrev Restaurang-bar-café

Taverna Brillo tänker nytt och i Halmstad tar det Fyr

Nu är Taverna Brillo på gång igen – det blir en nygammal satsning vid Stureplan. Samtidigt får Tylösandskrogen Salt nya ägare i en Halmstadfödd krögare som flyttat hem.

Taverna Brillo gjorde stor succé när den öppnade för tio år sedan – det var där man ville synas. Krogen var för många ett härligt ställe som kombinerade olika upplevelser där restaurang, barer, glass, brödbutik, blommor och DJ-häng lockade.

Men kanske var det lite för mycket av det goda – åtminstone för att vara en del av Svenska Brasserier med klassiker som Sturehof och Riche. Nu rycker därför parhästarna Danyel Couet och Sebastian Thureson in. De både kommer tillsammans med Svenska Brasserier att presentera sitt nya koncept i höst.

– Det känns spännande att snart kunna bjuda till nya Taverna Brillo tillsammans med Danyel och Sebastian. De besitter båda en enorm kulinarisk kreativitet med ett otroligt öga för kvalitet som passar perfekt in i Brillos värld. säger Thomas Mortensen, verksamhetschef på Svenska Brasserier.

Jacob Holmström och Emelie Leijon. Foto Anders Andersson.

I Halmstad är det Jacob Holmström som överraskar med en ny restaurang. Det blev ingen lång semester efter att han och Anton Bjuhr sålt sitt Gastrologik i Stockholm. Jacob Holmström tar över den häftiga strandkrogen Salt – en bit söderut från hotellkomplexen i Tylösand. 

– Salt har varit en fantastisk institution som satt Tylösand på kartan. När vi valde att flytta hem var vi medvetna om att det begränsade våra chanser att driva restaurang i nordisk toppklass, men sedan kom denna möjlighet och då fanns det inget att tveka på, säger Jacob Holmström. 

Läget vid havet är magnifikt. Foto Anders Andersson.

Krogen, som ska heta Fyr, ska Jacob driva med sin fru Emelie Leijon som står för design, inredning och alla visuella uttryck. Namnet Fyr anspelar både på Tylö-fyren i närheten och att de ska byggas en eldstad där det ska hållas fyr hela tiden.

– Fyr ligger nästan på havet så det känns naturligt med fokus på fisk och skaldjur, det är också det som ligger mig varmast om hjärtat, säger Jacob. 

Läs även
För tjugonde året lanserar Blossa en speciell årgångsglögg – ett PR-trick…