Kategorier
Intressanta nyheter Matnyttigt Nyhetsbrev

Termohandske, vinmobil och ölsnus roade den 1 april

1 april-skojandet sägs minska – åtminstone inom de stora mediehusen. Bland dryckesfolk ser det dock ut att ha ökat. Här är mina favoriter av årets 1-aprilskämt i dryckesbranschen.

En av de skojigaste tycker jag kommer från Handpicked Wine. De slår ett slag för den oslagbara termoreglerade vinhandsken WineGlove. Efter en mindre utläggning om växelvarma djur förklarar de att den nya vinhandsken med automatik alltid ger rätt temperatur på vinet – förutsatt att man använder handsken för att hålla i glaset. Och med hjälp av en app (vad annars?) kan man till och med styra temperatur så att den blir ultimat för varje vin och druva. Det fixas busenkelt av en inbyggd AI-algoritm. Imponerande. WineGlove kommer med skalskinnet Mamba och färgen Black Magic.

Handsken som håller vinet kylt vid rätt temperatur.

The Winery Hotel funderar över den ultimata smartmobilen för vinälskare och presenterar The Wine Phone. Den nya telefonen sägs innehålla funktioner som bland annat vinprovning, hageldetektor och dejtingapp. Utvecklaren, en man vid namn Elon Must, förklarar att telefonen innehåller appen Winder – First Crush (then press) som ”hjälper användaren att hitta en partner in wine genom en avancerad analys av användarnas smak- och doftpreferenser. Platstjänsten Gargel Maps har en avancerad lägesdetektor för större mängder vin och passar därför utmärkt för att identifiera närmsta vinbar, restaurang eller privata vinkällare.”

Den svenska vinproducenten Lottenlund Estate slår ett slag för ett nytt vin för vänsterhänta: Lotima Lefthanded. Idén föddes när ägaren Tina Berthelsen, som själv är vänsterhänt, upptäckte att hon upplevde aromer annorlunda än högerhänta. Hon påstår att ”forskning visat att druvor som planteras, gödslas, skördas, vinifieras och buteljeras av en vänsterhänt blir annorlunda.” Vinet kommer i en limiterad volym då endast tio procent av de anställda är vänsterhänta.

På Poppels Bryggeri lanserar man snuset Drav – en nikotin- och tobaksfri snusprodukt gjord på restprodukter från ölbryggningen. Snuset smaksätts även med Poppels öl och kommer i tre smaker: Imperial Neipa, London Lager och West Coast IPA. Ett annat bryggeri, Åbro, överraskar med att byta namn på hela företaget till Ey’Bro efter framgångarna med ett ölvarumärke med samma namn. Namnbytet är en del av ett omfattande varumärkesarbete som ska ta Ey’ Bro till nya höjder. För er som inte hängde med är det Eminem som myntade namnet då det var så han uttalade Åbro.

Läs även
Varje påsk uppkommer frågan: kan man dricka vin till sillinläggningar?…