Kategorier
Böcker Nyhetsbrev

Tolv svenska vinnare bland världens bästa dryckesböcker

Världens största tävling för böcker inom mat och dryck heter Gourmand World Cookbook Award. I nästan trettio år har de utsett de bästa böckerma i världen i olika kategorier. Sverige har alltid hållit sig väl framme. Vi gillar mat- och dryckesböcker och de håller alltid hög klass vad gäller formgivning.

Resultatet av årets juryarbete avslöjades i juni. Till min stora glädje blev en av mitt förlags böcker utsedd till nästa bästa dryckesbok alla kategorier. Det var den engelska upplagan av Johan Magnussons storverk: Thirty Wine Cellars, The art of ageing & appreciating wine

Världens bästa dryckesbok alla kategorier kom från Frankrike och heter ”Châteauneuf-du-Pape, Histoire Géologique et Naissance du terroir”.

Här är listan på alla svenska böcker som hamnade bland topp fyra i sin kategori.

• W1-4 Best Of The Best Wine Book Of The Year

Thirty Wine Cellars, The Art of Ageing & Appreciating Wine

Johan Magnusson (Millhouse Förlag)

• W1-8 Wine Tourism

Vilda Drinkar

Bella Porcile (Louise Bäckelin Förlag)

• W1-11 Translation

Champagne Magnum Opus

Richard Juhlin, Translation: Donald Mcqueen (Rizzoli-USA)

• W2-4 Spirits Books

Stora Romboken: Rom & Cocktails från hela Världen

Lars Renbjer, Robert Sandqvist (Grenadine)

• W2-4 Whisky

Whisky, The Final Edition

Ulf Buxrud (Whisky Facts – Holm Books)

• W2-5 Cocktails

Spritz: Italiens Cocktailkultur Numero Uno

Sture Bjarnelind (Scampi)

• W2-8 Beer

Klosteröl: En bok om Klosteröl, Belgisk öl och öl i Belgisk stil

Andreas Fejes (Grenadine)

• W3-1 Drinks History Alcoholic

Historier jag har hört i Skottland och andra berättelser om Whisky

Hasse Nilsson (Grenadine)

• W3-4 Wine Writing

Swedish Noir Cocktails

Kerstin Bergman, Hans-Olov Öberg (Spritz Lit)

• W04 Special Awards

Shakers: Kvinnor som skakat om barvärlden

Anna Granlund (Spritz Lit)

Läs även
Vin-Sverige blir bara större och bättre. För tjugo år sedan…