Kategorier
Nyhetsbrev Restaurang-bar-café

Tre gånger nya krogar i Stockholm och en i Göteborg

Bistro och brasserie – det är det som gäller idag. Grunden är god stämning i mysig miljö och något gott att äta och dricka för alla. Mycket säkra kort, med andra ord.

Chez Jolie i Stockholm lever upp till detta men på en mycket hög nivå där inte allt är det förväntade. Lokalen på Ingmar Bergmans Gata 2 (där tidigare Bardot låg) är inte så stor och pampig som Astoria, några kvarter därifrån. Men annars samma lyxiga inredning och ambitioner. Inte så konstigt då kökschefen heter Mikael Einarsson (bilden). Samme man som drog igång Astoria för några år sedan. Gissar att även den ståtliga baren kan bli ett dragplåster.

På Sturegatan 20 i Stockholm har nyligen Quality Caviar Showroom öppnat – Nordens första showroom för caviar. Här skapar kocken Anders Isaksson unika smakupplevelser där teamet bakom satsningen också utbildar gäster i caviar. Avsmakningsmenyerna är uppbyggda kring caviar och löjrom med havet som råvaraugrund. Om du inte har tid för en längre sittning kan du alltid svänga förbi och ta några snabba kanapéer, en burk caviar eller ett glas champagne i baren.

Quality Caviar Showroom i Stockholm

Som jag tidigare berättat har Riche öppnat ett lillasyskon på Söder: Riche Fenix. Konceptet ska likna Riche på Birger Jarlsgatan men med egen prägel på mat, dryck, konst och musik. Precis som på Östermalms-Riche kan gästerna alltså förvänta sig återkommande DJ’s och livespelningar tillsammans med en mix av verk från olika konstnärer.

Gurras i Göteborg

I Göteborg har stjärnkrögaren Gustav Trägårdh helt nyligen öppnat sin Gurras på Postgatan 16. Krogen beskrivs som en restaurang där ”kulturer och maträtter från hela världen tolkas, möts och presenteras i nytänkande kvalitativa restaurangserveringar”. Det låter som många säkra kort. Men med tanke på vad Gustav Trägårdh kan kommer det garanterat att bli bra.

Läs även
Snart är det Allhelgonahelg. Egentligen en seriös kyrklig helg men…