Kategorier
Dryckesvärlden Nyhetsbrev

Valencia-apelsiner smaksätter årgångsglöggen

Efter diverse utflykter i en smakernas värld är Blossa nu tillbaka i hemtama juldofter. Blossa 21 bjuder på apelsinaromer.

Kanske kan man säga att Blossa kört jordklotet runt. När de första årgångsglöggarna kom var det trygga svenska julsmaker som gällde – bland annat vinteräpplen. I år får julapelsinerna sätta smaktonen.

Smaksättningen domineras nämligen av apelsiner och apelsinblommor från Valencia. En region där apelsiner är närmast heliga. Åtminstone en symbol för rikedom och välgång och även en av Valencias viktigaste kulturskatter. 

 – Runt Valencia finns vackra fält med apelsinträd och härifrån har vi köpt in färska ekologiska apelsiner. Skalet används sedan för att göra en apelsininfusion vilken kombineras med torkade apelsinblommor och torkat pomerans- och citronskal för att få fram en mer komplex karaktär. Smaken balanseras med en hint av beska som gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor, förklarar Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa. 

Flaskans design hämtar inspiration från fruktens färg och korken symboliserar apelsinträdets stam. Bakom designen står Scandinavian Design Group Norge som har gjort sin första design för Blossa årgångsglögg detta år.

Läs även
Får vin smaka vad som helst? Nej, är det korta…